fbpx

Kak Long: 5 Tips Penjimatan Air Di Rumah

Gangguan bekalan air yang tidak berskala ini disebabkan oleh kerja pembaikpulihan yang dilakukan akibat pencemaran diesel di sumber air mentah di Selangor. Bila dah terkena sebegini, baru lah sedar betapa besar kehilangan nikmat yang selama ini kita mungkin pandang remeh. Tergerak hati Kak Long untuk berkongsi tips penjimatan air pada entri kali ini supaya kita Read more

Kak Long│Mengenalpasti Gejala Demam Denggi & Cara Pencegahan

Memang Kak Long perasan nyamuk tiba-tiba banyak, tapi tak pula Kak Long fikir macam-macam sebab selalunya nyamuk ni memang akan muncul masa dalam keadaan cuaca tak menentu seperti sekarang. Jadi sebagai peringatan kita bersama, mari kita lihat bagaimana demam denggi itu terjadi, gejala dan cara untuk mencegahnya. Mencegah itu kan lebih baik dari mengubati, betul Read more

Kak Long Blogpost│5 Cara “Laku”kan Produk Melalui Media Sosial

Di sini Kak Long kongsikan 5 cara untuk memanfatkaan media sosial bagi meningkatkan “engagement” dan membuatkan akaun online anda lebih menonjol berbanding peniaga-peniaga online yang lain. 1. Kemaskini yang kerap, tetapi tidak merimaskan Kekerapan page anda dikemaskini mampu mempengaruhi orang ramai untuk membuktikan page anda aktif dan tidak hambar. Kalau posting terakhr anda merupakan posting Read more

Ada sebarang pertanyaan?

Call 1300 82 0010

SMS ez< jarak>w< jarak><nama anda> ke39993*

*Perkhidmatan ini adalah percuma. Caj telco standard mungkin akan dikenakan.