fbpx
Kek Keju Nasi Lemak

Kak Long│Makanan “Ganjil” Berasaskan Nasi Lemak

Tapi tau tak korang bukan saja nasi lemak bentuk kek yang ada, sekarang ni berlambak-lambak makanan berasaskan nasi lemak di sekitar Kuala Lumpur ni. Kalau tak caya tengok senarai makanan di bawah yang berasaskan nasi lemak yang Kak Long jumpa: 1. Kek Keju Nasi Lemak, Lepaq-Lepaq Bahagian bawahnya adalah coklat, dilapisi dengan krim keju, nasi Read more

5 Juadah Berasaskan Durian Yang Anda Patut Cuba Sekarang Juga!

Tapi korang tau tak sekarang ni durian datang dalam pelbagai jenis bentuk makanan, pencuci mulut khususnya dan adakalanya, bau dia tak berapa kuat macam yang kita hidu masa tengah mengopek buah durian. Semuanya sangat sedap, silap-silap, kawan yang tak suka durian tu nanti yang paksa korang bawak dia pergi makan juadah ni. Kak Long senaraikan Read more

Kak Long│Makanan Eksotik di Malaysia

Tapi, bukan niat Kak Long nak menghina makanan unik di negara orang ya, tapi Kak Long rasa janggal tengok serangga yang selalunya berterbangan kat rumah-rumah jadi santapan menyelerakan sesetengah orang. Dan dengarnya, memakan serangga adalah sangat berkhasiat kerana ia mempunyai sekali ganda lebih banyak protein berbanding ikan dan daging! Tapi tahukah korang di Malaysia ni Read more

Ada sebarang pertanyaan?

Call 1300 82 0010

SMS ez< jarak>w< jarak><nama anda> ke39993*

*Perkhidmatan ini adalah percuma. Caj telco standard mungkin akan dikenakan.